16 داستان بزرگ و شگفت‌آور دنیای فناوری در سال 2016

نوشته شده توسط:دی جی مهرزاد استار میکس | ۱ دیدگاه
فناوری تنها جهان را تغییر نمی‌دهد، بلکه جهان را به حرکت در می‌آورد. در سال 2016 الگوریتم‌ها، شبکه‌ها، شیشه‌ها و فلزات باعث به وجود آمدن ابزارهای دیجیتالی شدند که از آن‌ها استفاده می‌کنیم. ابزارهایی که به‌طور مستقیم بر زندگی ما تاثیرگذار بودند و در بعضی موارد راهکارهای جالبی پیش روی ما قرار دادند.

از مشکل اخبار جعلی فیسبوک گرفته تا منفجر شدن نوت 7 آن هم به معنای واقعی کلمه، این مدل تاثیرگذاری‌ها سودی برای ما به همراه نداشته‌اند. اما در مقابل وعده‌هایی که واقعیت مجازی و ماشین‌های خودران به ما داده‌اند، آینده روشنی را پیش روی ما قرار داده‌اند. در ادامه بزرگ‌ترین داستان‌های فناوری در سال 2016 را مشاهده خواهیم کرد.

1.جک هدفون

رویداد سالانه اپل و اسمارت‌فون‌هایی که هر ساله در این رویداد معرفی می‌شوند در نوع خود جالب توجه هستند. اما آی‌فون 7 همراه با یک شوک بزرگ معرفی شد. حذف جک مربوط به هدفون باعث حیرت همگان شد. با وجود این‌که جک هدفون به عنوان یک استاندارد در سراسر جهان و در همه دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و این جک 3.5 میلی‌متری برای همگان شناخته شده است، اما اپل تصمیم گرفت تا با این جک خداحافظی کرده و تغییر شکل قابل توجهی را پایه‌گذاری کند. جایی که صداها به صورت بی‌سیم انتقال پیدا خواهند کرد. در حال حاضر کابل‌ها هنوز هم بر دنیای فناوری حکمرانی می‌کنند، اما این حرکت به معنای آن است که ما باید با تمامی این دانگل‌ها خداحافظی کنیم. رویکردی که باعث ناراحتی بسیای از کاربران شده است. چه موافق و چه مخالف این تغییر باشید، اپل به عنوان یکی از بازیگران بزرگ دنیای فناوری و سازندگان بزرگ گوشی‌های هوشمند در سراسر جهان تصمیم گرفته است تا این تغییر را اعمال کند.

2. اخبار جعلی آلوده‌کننده فیسبوک

شاید شما جزء آن گروه از افرادی باشید که وقت زیادی در سال را در این شبکه اجتماعی سپری می‌کنید. شاید شما نیز از اتفاقاتی که چند وقت پیش دامن‌گیر فیسبوک شد، مطلع باشید. گسترش اخبار جعلی در مدت زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و بعد از آن به یک مشکل جدی تبدیل شد. شیوع این اخبار جعلی باعث شد تا بسیاری از مردم ساکن امریکای شمالی اعتماد خود به رسانه‌های اصلی که این اخبار را به اشتراک قرار داده بودند از دست بدهند. مدیرعامل فیسبوک مدعی شد که این یک مشکل نبوده است. اما در ادامه فیسبوک در سکوت خبری تصمیم گرفت استارت‌آپ بزرگی که در زمینه نظارت بر محتوا به فعالیت اشتغال دارد را تصاحب کند.

3. انفجار گلکسی نوت 7 سامسونگ

بعد از آن‌که برای سال‌های متمادی در سایه اپل به عنوان دومین گزینه مورد انتخاب کاربران بود، سامسونگ با عرضه گلکسی نوت 7 یکبار دیگر آی‌فون را به مبارزه طلبید. یک طراحی زیبا و منحنی شکل شیشه‌ای، صفحه‌نمایشی با وضوح بالا، باتری بزرگ‌تر، دوربین متفاوت و قدرتمند، مقاوم در برابر آب، شکاف کارت حافظه، جک هدفون و غیره تا زمانی که فاجعه نوت 7 رخ نداده بود، یک محصول عالی را به وجود آورده بودند. اما تحسین منتقدان از نوت 7 مدت زمان زیادی طول نکشید. نوت 7 بدون هیچ‌گونه توضیحی منفجر شد و سامسونگ یک فراخوانی جهانی صادر کرد. تعویض باتری دستگاه با یک باتری ایمن که قرار بود همه چیز را تغییر دهد، باعث شکل‌گیری مشکلات دیگری همچون آتش گرفتن دستگاه شد تا در نهایت سامسونگ به طور کامل مجبور شود خط تولید این گوشی را متوقف کند. زمانی که دستگاهی همچون اسمارت‌فون‌ها به طور مستقیم با جان مردم در ارتباط هستند، نباید امنیت جانی کاربران را در معرض خطر قرار دهند. ریموند دانگ در این ارتباط گفته است: «سامسونگ متاسفانه با یک کابوس شبانه روبرو شد. اما این پیامد یک درس بزرگ به سازندگان تلفن‌ها داد. این ایمنی است که در درجه اول اولویت قرار دارد نه ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلف»

4. بهبود کیفیت موتور ماشین‌های خودران

امسال، سال توسعه ماشین‌های خودران بود. پیشرفت‌های انجام گرفته در سال جاری قابل توجه بودند. تسلا متعهد شده بود تا کارایی ماشین‌های خود را افزایش داده و قابلیت آتوپایلوت را در تمامی مدل‌های خود اعمال کند. آبر اولین شرکتی بود که ماشین‌های خودران را به جاده‌ها وارد کرد، به طوری که شروع این حرکت از پیستبورگ بود. تولیدکنندگان سنتی نیز تصمیم گرفتن تا به این فرآیند محلق شوند. آئودی نشان داد که در این حوزه از فناوری چه پیشرفت‌هایی داشته است و جنرال موتور همکاری با Lyft را آغاز کرد تا دیترویت را به جولان‌گاهی برای رقابت ماشین‌های خودران تبدیل کند. اما این‌کار به سادگی انجام نمی‌شود. در این میان شایعاتی منتشر شده است که نشان می‌دهد اپل با پروژه تیتان در نظر دارد به این حوزه وارد شود. برنامه‌ ماشین‌های خودران گوگل کار خود را با یک تصادف کوچک آغاز کرد و در یک تراژدی غم‌انگیز راننده ماشین خودران تسلا جان خود را از دست داد. برت ویلیامز در این ارتباط گفته است: «2016 سال پیشرفت‌های عمده در این حوزه بود. اما دنیایی که در آن ماشین‌های خودران بتوانند در خیابان‌ها و جاده‌ها به تردد بپردازند، در آینده نزدیک محقق نخواهد شد.»

5. اسنپ‌‌چت و استاندارهایی که حوزه دیجیتال را متحول کردند

ایوان اشپیگل به دنیا نشان داد که اسنپ‌چت یک ابزار قدرتمند به شمار می‌رود. این شرکت طیف گسترده‌ای از قابلیت‌ها همچون Memories که به کاربران اجازه ذخیره کردن اسنپ‌ها، داستان‌ها، تصاویر و ویدیوها درون خود برنامه را می‌دهد، رونمایی کرد. در حالی که رقبا در تلاش هستند تا اسنپ‌چت را به نوعی از میدان به در کنند، شاید ویژگی stories که چند وقت پیش به اینستاگرام افزوده شد، بیش از ویژگی‌های دیگر مورد توجه مردم قرار گرفت. شبکه‌های اجتماعی دو برابر شدند و پیام‌هایی که در گوشه و کنار برنامه‌ها به نمایش در می‌آیند سه برابر شدند. حقیقت این است که نرم‌افزارهایی همچون اسنپ‌چت تاثیرگذاری قابل توجهی بر زندگی ما داشته‌اند. کاریسا بل گفته است: «اسنپ‌چت حتا از عینک مخصوص خود که Spectacles نام داشته و شبیه به گوگل گلس است در سال جاری میلادی رونمایی کرد و به این شکل تحول دیگری را رقم زد.»

6. هک‌ها بدتر از قبل به مرحله اجرا در آمدند

هک‌هایی در مقیاس‌های بزرگ، متاسفانه در سال جاری میلادی رواج پیدا کردند. اما در مقایسه با سال‌های قبل سال جاری میلادی شاهد هک‌های وحشتناکی بودیم. سازمان‌های مختلفی همچون WikiLeaks توانستند به ایمیل‌های کاندیداهای انتخابات نفوذ کرده و در زمان مناسب و دقیقی محتوای ایمیل‌های آن‌ها را منتشر کنند. به طوری که شاید این‌گونه بتوان عنوان کرد که به نوعی برای کاندیداها خط‌مشی ارائه می‌کردند. یاهو ماه گذشته و تقریبا بعد از گذشت دو سال تصمیم گرفت درباره هک گسترده‌ای که این شرکت را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود، اطلاع‌رسانی کرده و به این شکل اعتماد بخش عمده‌ای از کاربران خود را از دست داد. شاید یکی از بدترین کابوس‌های امسال را بات‌نت Mirai رقم زد. بات‌نتی که با نفوذ به دستگاه‌های اینترنت اشیا باعث به وجود آمدن حمله منع سرویس انکار شده عظیمی شد که شرکت داین یکی از زیرساخت‌های اصلی اینترنت را درنوردید.

7. قابلیت Facebook Live شتاب زیادی گرفت

ورود فیسبوک به حوزه ارائه ویدیوهای آنلاین امری کاملا بدیهی بود. هرچند ویژگی Facebook Live کمی دیر عرضه شد، اما در مدت زمان کوتاهی موفق شد جایگاه خود نزد کاربران را به دست آورده و تبدیل به ابزار قدرتمندی شود که برای ارسال گزارش‌های حقیقی، ثبت رویدادهای ورزشی و ارائه مصاحبه‌های آنلاین مورد استفاده قرار گیرد. در مقایسه با روش‌های سنتی، این قابلیت نگاه واقع‌بینانه‌تری از تفکرات یک فرد ارائه می‌کرد. نقطه ‌نظراتی که بدون سانسور به مخاطب منتقل می‌شوند. این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا به طور زنده ویدیوها را مشاهده کرده و نظرات خود را به صورت بلادرنگ منتقل کنند. کافی است این ویژگی را یکبار مشاهده کنید تا قدرت بی بدیل آن‌را مشاهده کنید. Meerkat  و Persicope ثابت کردند که ویدیوهای زنده می‌توانند کار کنند، اما فیسبوک سطح بالاتری از زنده بودن را نسبت به آن‌ها عرضه کرد.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.

ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!